Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Κυνήγι ιστορικού θησαυρού στην παλιά πόλη του Ναυπλίου


    Οι  μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ'  τάξης του σχολείου μας  συνοδευόμενοι από  τους εκπαιδευτικούς  κ.  Αντρέα Σκορδάκη, κ. Σουλτάνα- Ιωάννα Παπάζογλου, κ. Βασιλική Θεοφανοπούλου,  κ. Ευαγγελία Δόσχορη, κ. Ελένη Πέππα και κ. Χριστίνα Κανάκη επισκέφθηκαν το Ναύπλιο για να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης και να απολαύσουν την ομορφιά της, συμμετέχοντας  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Ιστορική περιήγηση-Κυνήγι Ιστορικού Θησαυρού”.

    Τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο, γνώρισαν  σημαντικά ιστορικά στοιχεία του τόπου και  περιηγήθηκαν στην πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας, περνώντας από εκεί όπου περπάτησαν πριν δύο αιώνες, ο Καποδίστριας, ο Όθωνας, ο Κολοκοτρώνης και ο Υψηλάντης!  Περπάτησαν στα όμορφα σοκάκια του Ναυπλίου κι επισκέφθηκαν  την Παλιά Βουλή και τον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. 
    Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν, να ψάξουν, να τρέξουν, να λύσουν γρίφους, να λειτουργήσουν ομαδικά, να διασκεδάσουν σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, ανακαλύπτοντας τον ιστορικό θησαυρό που κρύβει το Ναύπλιο! 
       Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του εκπαιδευτικού προγράμματος Άγω- edu  για την  ανεπανάληπτη εμπειρία που έζησαν οι μαθητές μας!

Φωτογραφίες από την επίσκεψη:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου